Να στείλετε μήνυμα
Μας ελάτε σε επαφή με
Sia Li

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 18349393344

WhatsApp : +8618349393344

Πώς να ελέγξετε εάν η διάταξη σχεδίασης στο σχέδιο πλακέτας κυκλώματος PCB είναι σωστή;

December 8, 2022

Αφού ολοκληρωθεί η καλωδίωση της πλακέτας κυκλώματος PCB, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τους κανόνες σχεδιασμού της πλακέτας κυκλώματος για να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός της πλακέτας κυκλώματος πληροί τις απαιτήσεις και εάν όλα τα δίκτυα έχουν συνδεθεί σωστά.Τα στοιχεία επιθεώρησης που χρησιμοποιούνται συνήθως στην επιθεώρηση κανόνων σχεδίασης PCB είναι τα εξής:

 


1. Εάν η απόσταση μεταξύ καλωδίων και καλωδίων, συρμάτων και εξαρτημάτων, συρμάτων και μαξιλαριών, εξαρτημάτων και διαμπερών οπών, μαξιλαριών και μαξιλαριών είναι έγκυρη και εάν λαμβάνεται υπόψη η διαδικασία κατασκευής.


2. Αλλάξτε μερικές περιττές καλωδιώσεις.


3. Εάν υπάρχει ξεχωριστό καλώδιο γείωσης για ψηφιακά ολοκληρωμένα κυκλώματα και σχέδια ψηφιακών κυκλωμάτων.


4. Εάν τα μοτίβα που προστίθενται στην πλακέτα κυκλώματος PCB (όπως σημάδια, ετικέτες) θα προκαλέσουν σφάλματα βραχυκυκλώματος των σημάτων δεδομένων.


5. Εάν το όριο της γεωλογικής δομής του τροφοδοτικού μεταγωγής στην πλακέτα κυκλώματος διπλής στρώσης γίνεται μικρότερο, όπως ο γυμνός χαλκός της γεωλογικής δομής του τροφοδοτικού μεταγωγής, που είναι εύκολο να προκαλέσει σφάλμα βραχυκυκλώματος.


6. Εάν το συνολικό πλάτος του βύσματος τροφοδοσίας και του καλωδίου γείωσης είναι κατάλληλο και εάν το τροφοδοτικό διακόπτη και το καλώδιο γείωσης είναι στενά συνδεδεμένα, πρώτα απ 'όλα, εξαρτάται από το αν υπάρχει περιοχή όπου μπορεί να διευρυνθεί το καλώδιο γείωσης .


7. Εάν οι σημαντικές γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν υιοθετήσει το καλύτερο αντίμετρο

s, όπως το μικρότερο μήκος, προσθήκη γραμμών συντήρησης και εάν υπάρχει προφανής διαχωρισμός μεταξύ των γραμμών εισόδου και των γραμμών εξόδου.


8. Εάν υπάρχει γραμμή επεξεργασίας στην πλακέτα κυκλώματος PCB, εάν η στρώση μάσκας συγκόλλησης πληροί τις απαιτήσεις της διαδικασίας παραγωγής, εάν η προδιαγραφή της στρώσης μάσκας συγκόλλησης είναι κατάλληλη και εάν το σημάδι πιέζεται στο στρώμα συγκόλλησης του εξαρτήματος.

 


Τα αποτελέσματα της επιθεώρησης κανόνων του σχήματος σχεδιασμού μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: η μία είναι η έξοδος αναφοράς, η οποία δημιουργεί έναν πίνακα αποτελεσμάτων ελέγχου.το άλλο είναι η ηλεκτρονική επιθεώρηση, δηλαδή οι κανόνες ηλεκτρικού εξοπλισμού και οι κανόνες καλωδίωσης της πλακέτας κυκλώματος κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας καλωδίωσης της πλακέτας κυκλώματος PCB.Ελεγχος.Οι κανόνες σχεδιασμού PCB περιλαμβάνουν κανόνες ηλεκτρικού εξοπλισμού, κανόνες καλωδίωσης, κανόνες ορθολογικής διάταξης, κανόνες αρχής κυκλώματος υψηλής ταχύτητας, κανόνες ακεραιότητας σήματος κ.λπ. Μέσω της μελέτης και της εκπαίδευσης σε αυτό το κεφάλαιο, έχουμε μια λεπτομερή κατανόηση των κανόνων σχεδιασμού PCB.Πλακέτες κυκλωμάτων, που θέτουν τα θεμέλια για πλακέτες κυκλωμάτων PCB υψηλής απόδοσης.